Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Belgisch gamefestival Playtime 20.22 aangekondigd

Gaat door in Brugge.

Cultuurcentrum Brugge organiseert van vrijdag 16 september 2022 tot en met zondag 18 september 2022 het gamefestival Playtime 20.22 in de Brugse Koninklijke Stadsschouwburg en de catacomben van de Stadsschouwburg.

Tijdens het festival wordt de Koninklijke Stadsschouwburg van Brugge voor de derde keer omgetoverd tot een reusachtige gamehal en stellen onafhankelijke gameontwikkelaars er hun nieuwste games voor. Daarnaast voert hogeschool Howest er panelgesprekken over storytelling in games.

De houten gameconstructies van Devillé Arcade.

Devillé Arcade is opnieuw aanwezig met zijn houten gameconstructies en daarnaast worden er retro gamespullen van het MoMA in New York uit het jaar 2002 tentoongesteld. Daar ontdek je onder andere welke consoles en games er toen populair waren.

Dat is niet alles, want William Boeva organiseert in de catacomben van de Brugse Stadsschouwburg allerlei battles in een VR-room. Bezoekers van verschillende leeftijden krijgen er een cursus gamedesign voorgeschoteld en er vindt een workshop rond e-waste plaats. Daarin haal je apparaten uit elkaar en maak je er vervolgens nieuwe creaties van.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties