Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Belangrijke man Ubisoft naar THQ

Stond mee aan hoofd van Assassin's Creed.

Patrice Désilets, een van de grote pieten achter de bedenking van Ubisoft's Assassin's Creed, heeft de overstap richting THQ gemaakt. Daar zal de man aan het hoofd van een gloednieuwe, in Montréal gelegen studio komen te staan.

Désilets ging voordat hij een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de Assassin's Creed reeks invulde door het leven als de creative director van Prince of Persia: The Sands of Time, het eerste deel in de door Ubisoft opgeviste klassieke reeks. Nu zal de man dus de leiding van een nog samen te stellen team voor zijn rekening nemen bij het kakelverse THQ Montréal, waar aan een gloednieuw project gewerkt zal worden.

Danny Bilson, de grote baas bij THQ, wat duidelijk in zijn nopjes: "De beste manier om frisse titels van een hoge kwaliteit af te leveren is door de beste mensen binnen de industrie in huis te halen," liet Bilson weten. Een tijdje terug bleek ook al dat filmmaker Guillermo del Toro werkt voor THQ en in de loop van 2013 zijn eerste game zal uitbrengen.

En laten we ook niet vergeten dat grootmachten als Tomonobu Itagaki (bekend van o.a. Dead or Alive) en Tim Shafer (bekend van Monkey Island en Brütal Legend) samenwerkingen aangegaan zijn met THQ. Het gaat duidelijk goed met deze uitgever!

Reacties