Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bekijk hier de eerste trailer voor de Gran Turismo film

Raast in augustus over het scherm.

Gran Turismo movie
Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment heeft een eerste trailer gepubliceerd voor de Gran Turismo-film die momenteel in de maak is. De trailer onthult meteen ook dat de film in de loop van augustus naar de cinema's komt.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Jann Mardenborough, een racer die in 2011 via de Gran Turismo Academy een plekje bij Nissan voor de 24 uur van Dubai versierde. In zijn latere carrière reed hij onder andere de 24 uur van Le Mans en de Super GT in Japan.

Mardenborough wordt in de film vertolkt door Archie Madekwe. De regie is in handen van Neill Blomkamp, bekend van District 9.

Het niveau van videogamefilms is de afgelopen jaren ziederogen gestegen, zoals je kunt lezen in Carls Super Mario Bros. Movie review. Benieuwd of Gran Turismo die lijn doortrekt.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties