Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bekijk GDC post-mortems online

Doom, Pac-Man, Prince of Persia en meer.

Hoewel het de droom is van velen, zijn er maar weinig personen die erin slagen legendarische games te maken waarover na dertig of veertig jaar nog steeds gesproken wordt. Games maken lijkt misschien simpel, maar dat is het allerminst. Het jaarlijkse mekka voor game-ontwikkelaars ligt dan ook in San Francisco tijdens de Game Developers Conference waar ze kunnen verbroederen en connecties leggen met soortgenoten.

De beurs is evenwel niet toegankelijk voor het grote publiek, wat ergens wel spijtig is, want er zijn ieder jaar opnieuw tal van interessante lezingen over specifieke games of de industrie in het algemeen. Gelukkig hebben de organisatoren besloten de video's van enkele lezingen online te gooien waar iedereen ze vanaf nu kan bekijken.

Alle post-mortems waarin ontwikkelaars van klassiekers het succes van hun game proberen te verklaren zijn integraal te bekijken via deze website. John Romero heeft het over Doom, Ron Gilbert over Maniac Mansion, Toru Iwatani over Pac-Man en dan zijn er nog sessies van Will Wright, Peter Molyneux, Eric Chahi en Jordan Mechner plus een hoop andere. Zeker een kijkje waard voor wie wel eens een beter zicht wil krijgen op de personen achter enkele van de meest invloedrijke games ooit gemaakt.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen