Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bekijk alle character trailers van Dissidia Final Fantasy

UPDATE: Met Y'shtola is de groep compleet.

Om de verschillende vechtstijlen van de personages uit Dissidia Final Fantasy te tonen, brengt Square Enix voor iedere vechter een eigen trailer uit. Hier vind je ze allemaal.

De Warrior of Light uit de eerste Final Fantasy is voor beginnende spelers. Hij vecht met een zwaard en kan een schild oproepen.

Bekijk op YouTube

Firion (Frioniel in Japan) komt uit Final Fantasy 2. Hij heeft zeven verschillende wapentypes en wisselt die af om combo's te maken.

Bekijk op YouTube

De Onion Knight ken je uit Final Fantasy 3. Hij transformeert in verscheidene klassen met elk eigen aanvallen, zoals een Ninja en een Mage.

Bekijk op YouTube

Cecil is de Paladin uit Final Fantasy 4, die kan veranderen in een Dark Knight. Beide vormen hebben verschillende vaardigheden.

Bekijk op YouTube

Bartz uit Final Fantasy 5 moet het niet hebben van zijn aanvalskracht, maar van zijn hoge snelheid en wendbaarheid.

Bekijk op YouTube

Terra uit Final Fantasy 6 vecht het beste op een afstandje met magische aanvallen. Ze kan ook in een Esper transformeren.

Bekijk op YouTube

Cloud uit Final Fantasy 7 is voor de geduldige vechters. Hij slaat hard met zijn grote Buster Sword, maar is daardoor ook langzaam.

Bekijk op YouTube

Squall uit Final Fantasy 8 is een gebalanceerde vechter, die zijn Gunblade gebruikt voor aanvallen van dichtbij en veraf.

Bekijk op YouTube

Final Fantasy 9's Zidane is vliegensvlug. Hij slaat zijn vijanden de lucht in en houdt ze daar vast in zijn combo's.

Bekijk op YouTube

Tidus komt uit Final Fantasy 10 en is gemaakt voor strategische spelers. Aanvallen ontwijken is voor hem net zo belangrijk als zelf het offensief starten.

Bekijk op YouTube

Shantotto is een Tarutaru uit Final Fantasy 11. Net als Terra focust ze op magische aanvallen en vecht ze het liefste op afstand.

Bekijk op YouTube

Vaan uit Final Fantasy 12 is voor ervaren spelers. Naar welke van zijn zeven wapens hij wisselt, hangt af van welke aanvallen hij doet.

Bekijk op YouTube

Lightning kan net als in Final Fantasy 13 zelf, kiezen uit verschillende speelstijlen via Paradigm Shifts: Commando, Ravager en Medic.

Bekijk op YouTube

Y'shtola uit Final Fantasy 14 maakt tot slot voor het eerst haar opwachting in een Dissidia-game. Ze is een magiër met aanvallen op lange afstand.

Bekijk op YouTube

Dissidia Final Fantasy staat vooralsnog enkel gepland voor de Japanse arcadehallen.

Read this next