Skip to main content

Beelden van geannuleerde Half-Life 2 episode duiken op

Return to Ravenholm zullen we nooit spelen.

Screenshots en een korte video van een nooit verschenen Half-Life 2 episode zijn opgedoken op Valve fansite valvetime.net. De episode getiteld 'Return to Ravenholm' was in ontwikkeling, maar werd geannuleerd wegens te weinig vernieuwing.

De game zou zich net voor het einde van Episode 2 afspelen en zou je een tweede tocht doorheen het door zombies overlopen stadje Ravenholm laten maken, één van de meest iconische levels uit Half-Life 2. De game zou in ontwikkeling zijn geweest bij Arkane Studios (bekend van hun recentste hit Dishonored) tussen 2006 en 2007. Ondanks het feit dat er "cool stuff" werd gemaakt, vond Valve de game niet vooruitstrevend genoeg en werd het project afgeblazen.

Op de screens en in de video zien we enkele nieuwe dingen. Zo is er een meter voor 'absorption' wat mogelijk wil zeggen dat bepaalde gebieden in de Episode gevaarlijk waren voor je gezondheid omdat het zombievirus er erg aanwezig was. In het filmpje zien we een menselijke zombie die eerst voor dood speelt, maar daarna erg gewelddadig op de omgeving begint te bonken. Vervolgens zien we een headcrab die wat stoeit met een bloederig hoofd.

Had Valve het bij het juiste eind wanneer ze het project afbliezen of had de game toch nog potentieel gehad? We zullen het nooit weten, maar toch hadden we een Half-Life op z'n Arkane's graag eens geprobeerd. Laat die aankondiging van Half-Life (Episode) 3 maar snel komen, want ons geduld is al lang op!

Read this next