Skip to main content

Beelden geschrapte Romeinse Call of Duty opgedoken

Archeologische opgraving.

Gamesite GamesRadar heeft beelden gevonden van een geschrapte Call of Duty die zich in de Romeinse Oudheid afspeelt.

Na de release van titels als Call of Duty: World at War vraagt uitgever Activision meerdere studio's om met ideeën voor spin-offs van de Call of Duty-reeks te komen. In reactie op dit verzoek komt ontwikkelaar Vicarious Visions met Call of Duty: Roman Wars.

Volgens GamesRadar speelde Roman Wars zich af ten tijde van de veldtochten van Julius Ceasar. Films als Gladiator en 300 dienden als inspiratiebronnen voor de toon en het uiterlijk van de game. Voor het gevechtssysteem in de game is onder andere gekeken naar titels als Zeno Clash en Assassin's Creed.

Activision toont volgens GamesRadar aanvankelijk interesse in het idee, maar besluit uiteindelijk dat Roman Wars teveel afwijkt van de Call of Duty-formule. In plaats daarvan kiest de uitgever voor een idee dat uiteindelijk wordt uitgewerkt tot Call of Duty: Advanced Warfare.

Vicarious Visions probeert na deze afwijzing om Roman Wars aan andere uitgevers aan te bieden. Zo is onder ander Ubisoft benaderd. De game heeft echter nooit een uitgever gevonden en is uiteindelijk geschrapt.

Er is meer Call of Duty-gerelateerd nieuws. Zo zit er een draak in een nieuwe Descent DLC trailer voor Call of Duty: Black Ops 3.

Bekijk op YouTube

Nog even tijd? Lees dan ook:

Read this next