Skip to main content

Beelden 1666: Amsterdam opgedoken

Assassin's Creed ontmoet de Gouden eeuw in game die nooit was.

Dit weekend zijn er beelden van 1666: Amsterdam opgedoken. De footage bestaat uit een development teaser en toont korte stukjes gameplay.

Er is tot nu toe weinig informatie over 1666: Amsterdam naar buiten gekomen. Wel was bekend dat de game gelijkenissen heeft met Assassin's Creed en dat de titel zich afspeelt tijdens de Gouden Eeuw. De nieuwe beelden bevestigen deze geruchten.

Het filmpje laat een mysterieuze persoon zien die over occulte vermogens beschikt. Volgens de filmer van de beelden was het thema van de game 'om nog erger dan de duivel te zijn, wat ook de reden is waarom de protagonist dieren geassocieerd met zwarte magie kan besturen.'

De game was een project van Patrice Désilets, bekend vanwege zijn rol als regisseur van de Assassin's Creed-reeks. Désilets verlaat werkgever Ubisoft in 2010, waarna hij bij THQ begint aan 1666: Amsterdam.

Als THQ in 2013 faillissement aanvraagt, neemt Ubisoft de intellectuele eigendomsrechten voor 1666: Amsterdam over. Het bedrijf ontslaat vervolgens Désilets, die op zijn beurt een rechtszaak tegen zijn voormalige moederbedrijf aanspant.

Vorige week raakte bekend dat er een overeenkomst in deze rechtszaak is bereikt en dat de rechten voor 1666: Amsterdam weer terug bij Désilets zijn.

Het is onduidelijk of de ontwikkeling van 1666: Amsterdam in de toekomst wordt hervat. IP-eigenaar Désilets heeft al aangegeven zich in ieder geval eerst te richten op zijn nieuwe game, Ancestors: The Humankind Odyssey.

Bekijk op YouTube

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Read this next