Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bedrijf dat PS5 faceplates maakt, krijgt klacht van Sony

Sony zet juridische stappen.

Een bedrijf dat speciale PlayStation 5 faceplates maakt, moet na juridische stappen van Sony alle bestellingen annuleren. Het is niet de eerste keer dat Sony gerechtelijke stappen onderneemt, want eerder moest het bedrijf ook al zijn naam veranderen van PlateStation5.com naar CustomizeMyPlates.com.

Het annuleren van de bestellingen komt er nadat het bedrijf een bericht kreeg van het juridische team van Sony. Ook faceplates zouden volgens dat team onder de intellectuele eigendom van Sony vallen. Als CustomizeMyPlates.com toch verder gaat met het verkopen van faceplates, volgt er een rechtszaak.

Voor het bedrijf komt het nieuws totaal onverwacht. Volgens een e-mail van CustomizeMyPlates.com aan VGC.com heeft het bedrijf grondig onderzoek gedaan of het faceplates mocht verkopen. Daaruit bleek dat Sony enkel een aanvraag had ingediend voor een patent op de faceplates, waardoor CustomizeMyPlates.com dus zonder problemen zou kunnen doorgaan met de verkoop van de speciale faceplates.

Het bericht van de advocaten van Sony dateert al van eind oktober. Sindsdien annuleert het bedrijf alle bestellingen en krijgen alle klanten hun geld terug. Daarnaast laat CustomizeMyPlates.com ook nog weten dat het nu 'slimmer' is geworden als het aankomt op de wetten rond het handelsmerk.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties