Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bedenker Shadowrun wil Crimson Skies nieuw leven inblazen

Gesprekken met licentiehouders aan de gang.

Jordan Weisman is een game designer die wel houdt van esoterische combinaties in de universa die hij bedenkt. Getuige daarvan de futuristische fantasywereld van Shadowrun waarin magie hand in hand gaat met cybernetische modificaties. Of Crimson Skies waarin luchtvervoer in de jaren '30 van de vorige eeuw de norm werd en luchtpiraten al snel het luchtruim in handen kregen.

Nu de Kickstartercampagne voor Shadowrun Returns z'n streefdoel ruim overschreden heeft, kan Weisman beginnen dromen over het terugbrengen van z'n andere verloren gewaande IP's zoals Mechwarrior of Crimson Skies. In een interview vertelde hij alvast dat hij Crimson Skies graag opnieuw in handen zou krijgen.

Daarvoor zijn reeds gesprekken aan de gang met de huidige licentiehouders, aldus Weisman. De Crimson Skies franchise bracht zo'n tien jaar geleden twee games voort waarvan de fans tot vandaag blijven hopen op een vervolg.

"Dat tijdperk en het verhaal is één van mijn favorieten waarnaar ik zou willen terugkeren, maar uiteraard zal daarvan niets in huis komen tot Shadowrun Returns de deur uit is," zo sluit Weisman af.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties