Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bioshock-bedenker Ken Levine werkt aan sci-fi game

Ontwikkelaar doet onthullingen via Twitter.

Ken Levine meldt via Twitter dat hij werkt aan een first-person sciencefiction game voor de pc, met een verhaal dat 'herbruikbaar' is. Levine was in het verleden onder andere het creatieve brein achter de Bioshock-games.

Levine vergelijkt de verhaalstructuur van zijn nieuwe game met lego, wat het mogelijk maakt om op een later tijdstip elementen aan het verhaal toe te voegen.

Het plan is om een RPG te maken met quests en een protagonist die je zelf aanpast. Op dit moment is de game nog in de vroege ontwikkelfase.

Levine verliet begin vorig jaar Irrational Games, samen met het gros van de werknemers. Hij richtte samen met vijftien andere ex-Irrational medewerkers een nieuwe studio op, die tot op heden nog geen naam heeft. De rechten van de Bioshock-reeks zijn nu in handen van uitgever 2K Games.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties