Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Beamdog: "Baldur's Gate 3 is ons einddoel"

Roepen misschien de hulp van Kickstarter in.

Beamdog hoopt dat hun aangekondigde Enhanced Editions van Baldur's Gate 1 en 2 zal leiden naar een Baldur's Gate 3. Dat zei Cameron Tofer van de developer in een interview met GameSpy.

"Baldur's Gate 3 is ons doel op lange termijn," legt hij uit. "We moeten nog veel doen voordat we een dergelijk project kunnen lanceren dus momenteel is er niets concreet, maar dat is wat we willen doen."

Tofer zei ook dat na het succes dat Double Fine had met hun Kickstarter-campagne om een klassieke adventuregame te financiëren, Kickstarter ook voor hen een optie werd. "We denken zeker aan Kickstarter. Het houdt gewoon zoveel steek en lost zoveel problemen op. Ik denk ook dat wat Brian Fargo aan het doen is met Wasteland erg interessant is."

Tofer kon ook wat nieuws vertellen over de Enhanced Editions van Baldur's Gate 1 en 2 waar Beamdog momenteel mee bezig is.

"We hebben side stories toegevoegd die enkele verhalen aan elkaar knopen, verhalen die onafgewerkt waren," zei Tofer. "Over nieuwe abilities komen er binnenkort nog aankondigingen. De druk is intens! We doen er alles aan om het erfgoed van de reeks eer aan te doen. Ik geloof echt dat Baldur's Gate nu relevanter is dan ooit. We zullen een groter publiek kunnen aanspreken dan ooit tevoren, het is ongelooflijk hoe gobaal dit spel werkelijk is."

Baldur's Gate: Enhanced Edition verschijnt deze zomer. Baldur's Gate 2 volgt enkele maanden later.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties