Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Be Mine Indie Bundle doet servers viermaal bezwijken

Een pakket om blij van te worden.

Met het grote aanbod aan indie bundles zou je zeggen dat niet iedereen enthousiast staat te trappelen als er weer een nieuw indie pakje uitkomt. Maar de launch van de langverwachte Be Mine Indie Bundle doet toch echt anders vermoeden. Toen de bundle donderdag live kwam bezweken de servers al binnen luttele minuten onder het immense gewicht van gretige gamers. Er werd door uitgever Groupees druk gesleuteld maar ook de twee volgende updates mochten niet baten: de server was niet opgewassen tegen het enthousiaste publiek. Nu, inmiddels een kleine week na de originele releasedatum, lijkt het dan eindelijk mogelijk om deze fantastische bundle te scoren. Wij zetten de games speciaal voor jullie op een rijtje:

Heb je Portal 2 uitgespeeld en zijn je hersenen weer toe een nieuwe uitdaging? In The Ball verken jij met een mechanische globe uitgestrekte tempels terwijl je vijanden bevecht en listige raadsels probeert te kraken. De gameplay is niet altijd even gebalanceerd maar de aanstekelijke puzzels en de prima sfeer houden je aandacht vast tot de onthutsende climax.

Xotic is een kleurrijke en onnavolgbare shooter waarin je een weg knalt door abstracte neon velden gevuld met power ups en hindernissen. Het vasthouden van combos en het verzamelen van speciale goodies is waar het om draait in deze arcade game. Geen alledaagse titel maar beslist de moeite van het proberen waard.

Verken planeten in de koddige platformgame Beep. Jij bent een klein ruimtekarretje met een bescheiden arsenaal aan wapens en gereedschappen waarmee je simpele physics puzzels oplost en van platform naar platform springt.

Laat het napalm regenen in de apocalyptische top-down racer Wasteland Angel! Na een alles vernietigende Derde Wereldoorlog raas jij als een helse furie door stoffige en grimmige landschappen op zoek naar een verloren kompaan. Volop heftige actie en slim gesleutel aan je voertuigen dus.

We zijn dol op sprankelende platformgames bij Eurogamer dus er werd luid gejuicht toen we te horen kregen dat ook Sideway: New York bij de bundle werd geleverd. Deze funky platformer speelt zich af in een tweedimensionale grafittiwereld waarin je je tegenstanders te lijf gaat met een spuitbus. Vergeet vooral je speakers niet knoerthard te zetten: Sideway heeft een geweldige soundtrack.

In de surrealistische point en click adventure Nikopol: Secrets of The Immortals beland je in een door een dictator bezet Parijs in 2023. Het is aan jou om je aan te sluiten bij het verzet dat in het geniep een plan beraadt deze krankzinnige tiran van zijn troon te stoten. Niets is wat het lijkt in deze op de gelijknamige stripreeks gebaseerde hekkensluiter.

Alsof het niet genoeg is krijg je naast deze zes titels ook nog eens drie DLC packs voor Xotic en vijf vette gamesoundtracks bijgeleverd. En dan is er natuurlijk ook nog de Mystery Madness bonus die zal worden vrijgegeven als de bundle een nog onbekend bedrag weet binnen te slepen. Zoals gebruikelijk bij indie bundles gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel (in dit geval Child's Play) en mag je zelf jouw prijs bepalen. Laat dat je vooral niet tegenhouden om een leuk bedrag neer te leggen voor deze geweldige bundle.

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties