Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

BBC maakt televisiedrama over Grand Theft Auto

Daniel Radcliffe speelt mede-oprichter van Rockstar Games.

De Britse televisiezender BBC Two maakt een televisiedrama over Grand Theft Auto. Het project draagt de naam Game Changer. Dat maakt de BBC vandaag bekend.

Daniel Radcliffe (bekend voor zijn rol als Harry Potter) speelt Sam Houser, één van de mede-oprichters van Rockstar Games. Zijn tegenspeler is Bill Paxton (bekend van A Simple Plan) die advocaat Jack Thompson vertolkt.

James Wood (die eerder voor Ambassadors en Rev. schreef) schrijft het scenario, terwijl Owen Harris (die eerder Black Mirror en Misfits regisseerde) de regie op zich neemt.

Het officiële persbericht vermeldt dat "Game Changer het verhaal vertelt van een uitzonderlijk hoofdstuk uit de geschiedenis van deze iconische gamereeks en de gigantische impact die het heeft gehad op ons cultureel landschap onthult."

"De gewelddadige gameplay en het gigantische commerciële succes van de reeks zorgden voor sterke tegenkanting vanuit verschillende hoeken. Eén van de grootste critici is advocaat Jack Thompson, die vastberaden is om de opkomst van Grand Theft Auto te stoppen."

Ondertussen is Jack Thompson niet langer actief als advocaat, gezien hij door de balie van Florida in 2008 uit zijn beroep is ontzet.

Hier kan je onze Grand Theft Auto 5 guide lezen. Of bekijk ons overzicht van alle GTA 5 cheats.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties