Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

BBC in de gamesindustrie

Voormalige EA-man neemt de leiding.

Er waren al eerder geruchten dat tv-producent BBC in het gamewereldje zou stappen. Nu blijkt dat ze alles een stuk serieuzer gaan aanpakken dan verwacht, zo werd al een voormalige EA stafmedewerker gerekruteerd om de nieuwe gamedivisie te leiden. BBC wil op deze manier nog wat meer incasseren op succesvolle reeksen zoals Top Gear en Doctor Who.

Nashak zal gestationeerd zijn in LA en moet zich verantwoorden aan BBC Worldwide CEO John Smith. Vroeger leidde de man de productie bij EA's Casual Studios en heeft ook nog een periode als GameMaster bij Yahoo Games achter de rug. In zijn CV zijn er ook nog sporen terug te vinden van werkervaringen bij Glu, Disney Online en Acclaim.

"BBC Worldwide heeft een groot potentieel eenvoudigweg door de kwaliteit en variëteit van de inhoud die het te bieden heeft. Ik ben alvast zeer opgewonden om een leidinggevende rol te spelen in het uitwerken van dit potentieel en het groeiende publiek, doorheen andere platformen, over heel de wereld."

Potentieel, allemaal goed en wel, nu hopen dat de licentiegames die afgeleverd worden kwalitatief aanvaardbaar zijn. Voordeel van de twijfel?

Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties