Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bayonetta 3 releasedatum bekend

Ook deel 1 krijgt fysieke versie.

Platinum Games' Bayonetta 3 heeft een releasedatum op 28 oktober gekregen. Welkom in de drukke oktobermaand, Bayonetta!

Bijna vijf jaar geleden werd op The Game Awards Bayonetta 3 exclusief voor de Switch aangekondigd. Jaren zonder informatie vlogen voorbij, totdat in september 2021 de eerste Bayonetta 3 gameplay werd getoond.

In Bayonetta 3 kan de naaktheid van het hoofdpersonage uitgeschakeld worden doormiddel van een "Naive Angel"-modus. Met die modus kun je ongemakkelijke scenario's in de woonkamer voorkomen.

Het verhaal speelt zich deze keer af in Tokyo en de bergen van China. Meerdere bekende personages uit vorige games keren terug in het derde deel. Bayonetta kan vanaf nu ook demonen oproepen om "grootse gevechten te voeren waarin jij direct de controle kunt nemen".

Bayonetta 3 komt op vrijdag 28 oktober voor de Switch uit. Er is ook een Trinity Masquerade Edition editie die een artbook van 200 pagina's en drie speciale gamehoezen bevat. Later in 2022 krijgt ook Bayonetta 1 een fysieke release, de datum daarvan is nog niet bekendgemaakt.

Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Contributor

Menno begon op zijn zesde met gamen op de DS en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden op de Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus! Speelt alle genres games van (J)RPG tot platformers, alleen sportgames zie je hem niet snel spelen. Of telt watersport ook?

Reacties