Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bayonetta 2 wint Accessible Mainstream Game of the Year-award

Beste speelbaar voor mensen met (lichamelijke) beperking.

De liefdadigheidsorganisatie AbleGamers roept Bayonetta 2 uit tot de game van 2014 die het beste te spelen is voor mensen met een (lichamelijke) beperking. De titel van Platinum Games wint daarmee de Accessible Mainstream Game of the Year-award.

De AbleGamers Foundation toetst games op de opties die worden aangeboden om ze op alternatieve manieren te spelen. Denk bijvoorbeeld aan ondertitels voor doven en slechthorenden, extra control-methodes en settings voor kleurenblinden.

Bayonetta 2 loopt in 2014 voorop omdat de hele game met één knop uit te spelen is. Daarnaast is deze volledig speelbaar met de stylus en de touchscreen van de Wii U GamePad. "Bayonetta 2 is niet het soort game dat toegankelijk zou moeten zijn, maar Platinum Games heeft toch de extra moeite gedaan. Daarvoor alle lof," aldus de organisatie van AbleGamers.

De games die het afgelopen jaar ook hoge ogen gooiden maar net niet wonnen, zijn Hearthstone: Heroes of Warcraft, Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire, Tropico 5, The Sims 4, Civilization: Beyond Earth, Always Sometimes Monsters en This War of Mine.

Bayonetta 2 is sinds oktober 2014 exclusief verkrijgbaar voor de Wii U. De eerste Bayonetta was ook al te spelen met één knop, op de Automatic-stand. Hoe dat er uit ziet, zie je in onderstaande video.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties