Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield-ontwikkelaar DICE LA heet nu Ripple Effect Studios

Is alvast aan een nieuw project begonnen.

DICE LA gaat voortaan door het leven als Ripple Effect Studios. De in Los Angeles gesitueerde ontwikkelaar heeft eerder meegewerkt aan de Battlefield-reeks, waaronder Battlefield 2042.

Ripple Effect Studios gaat vanaf nu onder leiding van industrieveteraan Vince Zampella aan een eigen project werken. Zampella werkte voorheen bij Respawn Entertainment aan Apex Legends en Star Wars Jedi: Fallen Order. Meer details over het project zijn er niet bekendgemaakt.

Cover image for YouTube videoBattlefield 2042 Official Gameplay Trailer

Aan het begin van het jaar gaf Zampella al aan dat de ontwikkelaar een andere naam ging krijgen. "We willen de studio een nieuw imago geven. We willen dat mensen zeggen: 'Dit is een bestemming waar je naartoe kunt gaan en nieuwe content kunt maken'," aldus Zampella.

"Ik denk dat ze de naamsbekendheid hebben gekregen dat ze de ondersteuningsstudio zijn voor DICE Stockholm. Ik denk dat rebranding belangrijk is om mensen te laten zien: 'He! Kom hier werken. We gaan geweldige dingen doen."

Volgens Electronic Arts reflecteert de nieuwe naam hoe "kleine ideeën kunnen uitgroeien tot grote innovaties en veranderingen in de manier waarop de sector de ontwikkeling van games, live service, het studioleven en de betrokkenheid van de community benadert."

Volgens studiobaas Christian Grass is het team ontzettend trots op het werk onder DICE LA, maar is het vooral tijd om naar de toekomst te kijken, het team uit te breiden en een eigen identiteit te ontwikkelen. "Bij Ripple Effect Studios staan innovatie en kwaliteit voorop, want zelfs het kleinste idee kan de wereld veranderen. Dit is het bepalende kenmerk achter de nieuwe naam van de studio."

Ripple Effect Studios is als DICE LA verantwoordelijk voor de onaangekondigde modus voor Battlefield 2042. Die modus wordt tijdens EA Play Live op 22 juli officieel onthuld. Wil je meer over Battlefield 2042 weten? Onder meer hier lees je alles over de Battlefield 2042 modi en gameplay.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 2042

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties