Skip to main content

Battlefield: Bad Company 2 in Brussel

In goed gezelschap tijdens voorstelling.

Herman van Rompuy mag dan wel niet in staat zijn om het verkeer te stoppen, Battlefield: Bad Company 2 kan dat wel, in hartje Brussel zelfs. Dinsdag stond het Rogierplein helemaal in het teken van de nieuwste teambased shooter van EA. De aanwezige sympathisanten en het aanschuivende verkeer zullen het geweten hebben.

Electronic Arts had slechts één speelbare console voor je klaar staan, maar je kon wel zelf al je acties volgen op groot scherm. En met groot bedoelen we echt indrukwekkend groot, want iedereen om je heen kon je kunsten meevolgen op de gevel van één van de hoge torens. Met een beamer werd alles netjes geprojecteerd, wat een indrukwekkende graphics, zelfs op groot formaat…

En ja, de aanwezigen en het voorbijrollende verkeer kon genieten van heel wat fijne missies. Van een tocht doorheen de sneeuw waarin je vijanden moet verjagen tot een rondvaart in de jungle compleet voorzien van fauna en flora en gecamoufleerde vijanden. De singleplayer campagne van Bad Company 2 heeft veel weg van Modern Warfare, wat je naar onze mening enkel maar als een compliment kan beschouwen.

Een leuke kijk op de actie in Bad Company 2.

De actiescènes volgen elkaar in sneltempo op en worden afgewisseld met indrukwekkende vista's en cutscenes. Het verhaal voelt levending aan en de personages worden herkenbaar na een tijdje. Het heeft alles weg van een goede actietitel. De scènes spreken tot de verbeelding. Huizen verdedigen en anticiperen waar de vijand zal toeslaan, belangrijke doelwitten uitschakelen, een basis traag maar zeker overnemen. Het heeft niet de grauwe doch filmische realiteit van de laatste MW2, maar dit past ook niet in het verhaal. De actie vindt voornamelijk plaats tussen militaire groepen, vandaar ook dat je van de ene hotzone naar de volgende beweegt.

De grafische pracht van de game is niet te versmaden.

Naar aloude Battlefield traditie zitten er ook heel wat voertuigen in de game. Tijdens het singleplayer verhaal kunnen we genieten van de pure vuurkracht van een Black Hawk helikopter, maar evengoed staat er een hectische achtervolginsccène op het menu waarin je met je humvee in allerlei nauwe wegen een tank probeert af te schudden. Episch!

Het event in Brussel zelf kon zeker en vast op bijval rekenen van het aanwezige publiek. Er waren heel wat mensen afgezakt naar het Rogierplein en de meningen klonken optimistisch. Bovendien raakten we aan de praat met een professionele e-sport gamer graag info wenste over de multiplayer gameplay, een zeker teken dat ook de e-sports community en clans rijkhalzend uitkijken naar deze titel. Was je zelf niet aanwezig, kijk dan gerust mee naar de videoreportage van het evenement.

Read this next