Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 5 verkoopcijfers onder de verwachtingen

Is vorig kwartaal wel nog steeds 7,3 miljoen keer verkocht.

Electronic Arts heeft zijn financiële cijfers van het vorige kwartaal bekendgemaakt. In die periode kwam onder andere Battlefield 5 uit, maar de verkoopcijfers voor die game liggen volgens Electronic Arts-topman Andrew Wilson onder de verwachtingen.

Battlefield 5 lanceerde op 9 november, en ging vorig jaar 7,3 miljoen keer over de toonbank. Dat is een miljoen keer minder dan EA had gehoopt. Wilson wijt de lagere verkoopcijfers aan een moeizame release, een langer dan voorziene ontwikkelingscyclus en de blijvende populariteit van Battlefield 1 en Battlefield 4.

Ook ligt het aantal spelers die de game speelt via Origin Access Premier lager dan verwacht. Initieel wou EA de game uitbrengen in augustus, maar die datum werd uitgesteld naar november. Daardoor kwam Battlefield 5 uit in de veel competitievere eindejaarsperiode. Wilson benadrukt daarnaast nog dat EA zich met Battlefield 5 op de lange termijn richt. Zo krijgt de game binnenkort een Battle Royale modus.

Electronic Arts heeft in zijn kwartaalanalyse nog interessante zaken gemeld. Zo komt er een nieuwe Titanfall-game in 2019. Ook hoopt EA Anthem 6 miljoen keer te verkopen tegen eind maart.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties