Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 5 heeft 3 verschillende releases

Het eindejaarsslagveld.

De Battlefield 5 release is in totaal over drie verschillende data gespreid, naargelang de editie of het platform waarop je speelt.

De officiële releasedatum van Battlefield 5 ligt op 20 november. Dat is ook de datum waarop je begint te spelen als je de Battlefield 5 Standard Edition koopt (zowel fysiek als digitaal).

Plaats je een pre-order voor de Battlefield 5 Deluxe Edition, dan krijg je vijf dagen eerder toegang. Je kunt dus spelen vanaf 15 november.

Bekijk op YouTube

De vroegste release is via Origin Access Premier op pc. Deze luxe-versie van EA's Origin Access platform laat je 11 dagen voor de launch spelen; vanaf 9 november dus. Je krijgt bovendien vijf paratrooper outfits, 20 wekelijkse airlifts, de Firestorm Ranger set, een extra Special Soldier set en toegang tot vijf Battlefield 1 wapens.

Als je de normale versie van Origin Access hebt, dan kun je ook op 9 november spelen, maar is je speelduur beperkt tot 10 uur. Dat geldt ook voor EA Access op Xbox One.

PlayStation 4-spelers hebben geen toegang tot EA Access of Origin Access en kunnen bijgevolg niet 11 dagen vroeger spelen.

De bedoeling van het verwarrende releaseschema is om je te motiveren om een duurdere editie te kopen, en zo dus vroeger te beginnen spelen. 11 dagen voorsprong om de maps te leren kennen en te levellen is immers een enorm verschil.

Wil je meer weten? Hier lees je over de Battlefield 5 release, battle royale, multiplayer, Premium Pass en alles wat we weten.

Read this next