Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 4 speelt zich af in het heden

In tegenstelling tot...

Hoewel dé shooter van dit najaar voor EA nog niet eens uit is, komen we steeds meer te weten over hun grote release van 2013. Battlefield 4 werd onbedoeld (?) prijs gegeven toen gamers die een pre-order plaatste voor Medal of Honor: Warfighter toegang werd beloofd voor de bèta van Battlefield 4. Karl Troedsson, algemeen manager van DICE, heeft nu bevestigd dat het nieuwe deel in de serie, die vandaag haar tiende verjaardag viert, zich gewoon in het heden afspeelt.

"Wij denken dat we in het genre van de moderne oorlogsvoering erg succesvol zijn en kunnen blijven. Battlefield 4 kan op deze plek bestaan en succesvol zijn", aldus Troedsson.

Grote concurrent is elk jaar de nieuwe Call of Duty. De nieuwste telg in die serie speelt zich af in de toekomst, 2025 om precies te zijn.

De general manager gaf ook nog, een ietwat ontwijkend, antwoord op de vraag die vele fans stelden: waarom meteen Battlefield 4, en niet eerst Bad Company 3? "Er zijn veel factoren die ons inspireren wat betreft het voortzetten van de franchise. Van feedback van fans tot aan marktonderzoek en natuurlijk wat we zelf willen maken. Nogmaals, we denken dat Battlefield 4 succesvol kan zijn in dit genre. Dat betekent niet dat er geen Bad Company-game meer komt in de toekomst."

Dit alles zei Troedsson terwijl er nog meerdere uitgebreide DLC-pakketten aankomen voor Battlefield 3 en Medal of Honor: Warfighter nog niet eens uit is. De bèta van BF4 start in de herfst van 2013.

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties