Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DICE onthult de modi van Battlefield 4

Speel elke map op zeven verschillende manieren.

Dice onthulde gisteren alle multiplayer game modes van Battlefield 4. De zeven varianten zijn vanaf de launch beschikbaar en worden mogelijk aangevuld met extra modi aan de hand van DLC.

Klassiekers zoals Conquest, Rush, Team Deathmatch, Squad Deathmatch en Domination keren terug. Er zijn echter ook twee nieuwe modi: Obliteration en Defuse.

In die eerste strijden twee teams om een bom die op een willekeurige plek in een strijdperk van gemiddelde grootte verschijnt. Wie de bom in handen heeft moet die vervolgens op één van drie vijandelijke installaties doen afgaan om het spelletje te winnen.

Defuse is dan weer een variant die zijn inspiratie haalde bij grote concurrent Call of Duty (en een hele boel andere shooters). Iedere speler krijgt slechts één leven. Het team waarvan iedereen een overdosis kogels heeft ontvangen, verliest het potje. In dit speltype op kleine maps zullen er geen voertuigen beschikbaar zijn.

Ontwikkelaar DICE vermeldde ook dat elk speltype op elke map speelbaar zal zijn. Op dag één zullen er tien strijdtonelen beschikbaar zijn. Dat aantal zal de franchise kennende snel de lucht inschieten.

Battlefield 4 zal vanaf 1 november beschikbaar zijn voor PS3, Xbox 360 en PC. De shooter wordt tevens een launchtitel voor de Xbox One en PS4.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties