Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 3 is er bijna klaar voor

Uitleg over nieuwe drivers, patch en HD-optie.

Het mag stilaan meer gewoonte dan uitzondering gaan heten dat grote shooters op PC nood hebben aan betere grafische drivers om performantieproblemen de nek om te wringen. Rage had er overduidelijk last van en ook de Battlefield 3 bèta bleef niet gespaard. Nvidia liet net weten opnieuw een mooie snelheidsboost klaar te hebben met z'n nieuwe GeForce drivers.

De 285.62 WHQL drivers geven Battlefield 3 naar verluid een duwtje in de rug door de framerate met 10% op te krikken. Ook games als Rage en Batman: Arkham City zullen profiteren van deze update. Zoals zo vaak doen PC-gamers er dus goed aan hun grafische drivers up-to-date te houden.

Bovendien zit er voor Battlefield 3 al een eerste patch in de pijplijn die bij de launch beschikbaar zal zijn. De grootte ervan bedraagt op Xbox 360 zo'n 167 MB. Wat de inhoud precies is en of deze patch ook voor de PC- en PS3-versies van de game zal dienen, is niet helemaal duidelijk. Enkele tweets lijken dat laatste echter te bevestigen. Zo heeft één ontwikkelaar het via Twitter over de terugkomst van de kenmerkende Command Rose via een patch voor de PC-versie en maakt David Goldfarb, lead designer van Battlefield 3, gewag van een patch die de finale toevoegingen zal bevatten.

Tot slot is er ook wat meer duidelijkheid omtrent de HD-optie die de Xbox 360 versie min of meer op gelijke hoogte met de andere versies moet brengen. Wie een harde schijf met voldoende plaats in z'n Xbox heeft zitten, zal de keuze krijgen 1,5 GB aan betere textures en details te installeren. Eenmaal dat gebeurt is, zullen zij bovendien minder lang met hun duimen moeten zitten draaien tijdens de laadtijden. Wie de game voor PC of PS3 koopt, krijgt de volle ervaring zonder meer op z'n bord.

Of de game visueel en gameplaysgewijs het overdonderende promomateriaal zal kunnen overtreffen, komen we vrijdag te weten. Vanaf dan ligt Battlefield 3 in de winkelrekken.

Bekijk de verbeteringen van het High Definition pack.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties