Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 3 daagt Call of Duty uit

EA zet zwaar geschut in.

Als het van het EA-kamp afhangt, dan kennen we volgend jaar enkel nog Battlefield 3 en zal het succes van de Call of Duty franchise enkel nog in de geschiedenisboeken na te lezen zijn. John Riccitiello, CEO van EA, windt er geen doekjes om: "This game [Battlefield 3] is designed to take [Call of Duty] down,".

Om de grootste first person shooter aller tijden van zijn sokkel te blazen, zet EA dan ook zwaar geschut in. Niet alleen haalden ze het IP Battlefield weer van onder het stof en krijgt DICE alle steun die de studio nodig heeft, maar ook voor een fors marketing budget werd gezorgd. Naar eigen zeggen heeft EA enkele honderden miljoenen dollar veil om het grote publiek met Battlefield 3 kennis te laten maken.

Of EA in zijn coup zal slagen wordt bang afwachten. We mogen immers niet vergeten dat EA ooit dezelfde rol had voor de reboot van Medal of Honor, een game die de middelmatigheid uiteindelijk niet overschreed. Toch heeft Electronic Arts deze winter de beste kans in jaren om de heerschappij over het shootergenre weer over te nemen. Door de nog altijd niet vergeten perikelen bij Infinity Ward is het originele 'Team Call of Duty' immers sterk uitgedund. Zo uitgedund zelfs, dat geruchten gaan dat aan de nieuwste Modern Warfare door maar liefst drie studio's wordt gewerkt. Wat daarvan aan is komen we ongetwijfeld te weten op de E3 beurs in juni.

Over de auteur

Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties