Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 3 beta start vandaag

Deze namiddag op PC en X360.

Mensen die Battlefield 3 gepreorderd hebben op Origin of vorig jaar de Medal of Honor Limited Edition kochten, kunnen vanaf vandaag van start met de Battlefield 3 beta. Electronic Arts start deze namiddag met het versturen met keycodes naar de gekwalificeerden.

Elk uur wordt een nieuwe reeks mails verzonden, dus het zou kunnen dat je niet direct een mailtje ontvangt. Naar EA of developer DICE een mail sturen met de vraag wanneer je de code krijgt heeft evenwel geen zin. Volgens gameplay designer Gustav Halling is het 'een volledig geautomatiseerd systeem, bestuurd door computers, niet mensen' en weten ze niet wie er wanneer een code krijgt. Hier in Belgë wordt de eerste reeks codes verzonden tussen 13u en 15u, en daarna elk uur.

Voorlopig gaat het nog enkel om PC- en X36-codes die verzonden worden. PS3-codes laten nog even op zich wachten.

Mensen die kwalificeren dankzij de aankoop van de Medal of Honor Limited Edition moeten de code die in hun doosje zat invoeren in hun account. De disc van Medal of Honor moet niet in de console zitten.

De beta wordt volledig publiek nu donderdag 29 september. Dan vindt elke gamer de game terug op de Origin Demo-pagina voor PC-gamers, de Xbox Live Marketplace voor X360-eigenaars en de PSN Store op PS3.

De game mode die je kan spelen in de beta is Rush en de enige map is Operation Metro. Maar hé, het is nog steeds beter dan niets he.

Niet vergeten dat alle voortgang die je maakt op gebied van stats en XP niet zal overdragen naar de finale versie van Battlefield 3 omdat er nog veel aanpassingen gemaakt zullen worden. Wel mag je je username behouden.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties