Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 2042 patch fixt spread en hovercrafts

Verspreid het woord.

Ontwikkelaar DICE komt met een nieuwe patch voor Battlefield 2042 die enkele grote irritaties onder de spelers moet verhelpen.

Update #2 wordt op 25 november uitgerold en verbetert op het vlak van gunplay onder meer de spread van kogels (ook wel bloom of deviation genoemd). Zo is er bij inzoomen of bewegen minder kogelspreiding. Ook neemt de spread sneller af bij single-fire of burst shots.

De komende patch nerft daarnaast de notoire LCAA Hovercraft en MD540 Nightbird. De hovercraft krijgt lichtere bepantsering en zwakkere wapens, terwijl de 20mm Cannons van de helikopter worden verzwakt.

Cover image for YouTube videoBattlefield 2042 Official Reveal Trailer (ft. 2WEI)

In december volgt Update #3 van Battlefield 2042. Zo worden onder meer verbeteringen in de user interface, matchmaking en progressie doorgevoerd. De lijst met verbeteringen in de derde update is echter te lang om in een paar zinnen samen te vatten.

EA laat tot slot weten dat een aantal hardnekkige server- en hardwareproblemen op de radar staan, maar vermeldt niet of deze snel verholpen kunnen worden. Ook houdt het de zogenaamde XP Farms in Battlefield Portal nauwlettend in de gaten.

De Battlefield 2042 review, waarin enkele van deze issues naar voren kwamen, lees je hier.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 2042

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties