Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 2042 officieel aangekondigd

Oorlogszuchtige toekomstmuziek.

Battlefield 6 heet vanaf nu Battlefield 2042 en komt op 22 oktober uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Dat onthult uitgever Electronic Arts via de Battlefield 2042-website.

Battlefield 2042 speelt zich af in de nabije toekomst waar de Verenigde Staten en Rusland op voet van oorlog staan. Daarnaast zijn er ook talloze groepen van landlozen (No-Pats) die zich groeperen en voor een van beide blokken of voor zichzelf vechten.

Cover image for YouTube videoBattlefield 2042 Official Reveal Trailer (ft. 2WEI)

De game bevat de multiplayer-modes Conquest en Breakthrough die met 128 spelers te spelen zijn. Je krijgt daarin toegang tot zeven gigantische map. Electronic Arts laat daarnaast weten dat Battlefield 2042 een dynamische speelwereld bevat die spelers uitdaagt dankzij gameplay challenges en stormen die uit het niets kopduiken.

Hoe dat allemaal verloopt, ontdek je tijdens de Battlefield 2042 gameplay reveal op 13 juni. Electronic Arts onthult daarnaast tijdens de EA Play Live-persconferentie op 22 juli meer over de "onverwachte gevechten" die je in de game moet uitvechten.

Wil je graag meer Battlefield 2042 info of een overzicht van alle E3 2021, Summer Game Fest en andere evenementen, neem dan zeker eens een kijkje op onze website.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 2042

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties