Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 2042 krijgt cross-play

wordt uitgetest tijdens Technical Playtest.

Tijdens de Battlefield 2042 Technical Playtest van deze zomer kun je aan de slag met cross-play tussen pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Dat onthult uitgever Electronic Arts via de EA Answers HQ.

De cross-play-functionaliteit komt ook naar de volledige game. Dankzij die functie kun je samen met of tegen spelers op de pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S spelen. Consolespelers kunnen wel kiezen om niet tegen pc-spelers uit te komen. Wie de game op PlayStation 4 en Xbox One koopt, kan enkel tegen andere spelers op de PlayStation 4 of Xbox One spelen.

Buiten cross-play krijg je bij de Battlefield 2042 release ook toegang tot cross-progression en cross-commerce. Daarmee is het mogelijk om je gemaakte progressie en aankopen over te zetten van en naar alle platformen waarop de game te spelen is.

Electronic Arts gooit het roer van de Battlefield-reeks deze keer volledig om. Zo bevat Battlefield 2042 geen singeplayer of battle royale-modus. Wil je graag nog meer weten over Battlefield 2042, neem dan zeker eens een kijkje op onze website.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties