Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 2042 heeft geen singleplayer en geen battle royale-modus

Legt focus op multiplayer.

Battlefield 2042 heeft geen singleplayer campagain en geen battle royale-modus. De focus ligt vooral op de multiplayer. Dat laat ontwikkelaar DICE LA weten aan Eurogamer.

Geen singleplayer betekent niet dat de game geen verhaal bevat. Volgens Design Director Daniel Berlin wordt het verhaal verteld in de multiplayer. Dat gebeurt via de Battlefield 2042 Year One battle passes die over vier seasons heen nieuwe specialists, nieuwe locaties en dus ook nieuwe stukjes van het verhaal aan de game toevoegen.

De grootste verrassing is echter dat de game geen battle royale-modus heeft. De studio maakte bewust die keuze omdat hij de spelers "andere ervaringen wil bieden op vlak van de all-out warfare". Dat alles uit zich in Conquest, Breakthrough, de squads- mode Hazard Zone en een nog onbekende mode die wordt onthuld tijdens EA Play Live op 22 juli.

De officiële Battlefield 2042 aankondiging dateert alweer van gisteren. Daarbij hoorde uiteraard een trailer die meer vertelt over het verhaal en de releasedatum van de game. Wil je graag meer Battlefield 2042 info, neem dan zeker eens een kijkje op onze website.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties