Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 1 - 5 dingen die je moet weten

Totale oorlog.

Terwijl Call of Duty: Infinite Warfare in de toekomst blijft hangen, neemt DICE je in de nieuwste Battlefield-game terug naar het verleden. Battlefield 1 heeft namelijk de Eerste Wereldoorlog als setting. Wat kun je allemaal verwachten? De vijf belangrijkste dingen lees je hier.

Bakermat van de moderne oorlogsvoering

Geen Battlefield 5, maar Battlefield 1. Tijdens de onthulling van de game zorgt de naam voor de nodige verwarring. In e en interview met onze Britse collega's geeft producent Aleks Grøndal een verklaring. Volgens hem draait de Battlefield-serie traditioneel om totale oorlog. Hij beschouwt de Eerste Wereldoorlog als de bakermat daarvan.

De serie trapte af met Battlefield 1942. Los van Battlefield Vietnam en Battlefield 2142 draaiden de games hoofdzakelijk om moderne oorlogsvoering. Grøndal en zijn collega's hadden al meer dan tien jaar het idee voor die nieuwe setting, dus de ontwikkelaar gaat er terug naar zijn roots mee. Battlefield 1 is volgens Grøndal daarom een niet meer dan logische naam voor de nieuwe Battlefield-game.

Ga verder naar het volgende Battlefield 1 feit.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties