Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Batman: Arkham Origins geïnspireerd door comic

Batman: Legends of the Dark Knight toonde Batman in zijn beginjaren.

Het aankomende Batman: Arkham Origins toont Batman in zijn jongere, minder ervaren jaren. Ontwikkelaar Warner Bros. Games Montreal vertelt dat de comic Batman: Legends of the Dark Knight de grootste inspiratie voor het spel vormt.

Eric Holmes (creative director) vertelde dat "[Batman:] Legends of the Dark Knight belangrijk verhalen uit de Batman mythologie representeert omdat, elke keer dat Batman mensen ontmoette of ontdekkingen deed (zoals de Venom drug), dan was dit de eerste keer dat Batman dit zag en niet de tachtigste keer." Schrijver Dooma Wendschuch vertelde dat het verschil tussen de wet en gerechtigheid belangrijk wordt voor het spel. Batman straft misdadigers in een zoektocht naar grechtigheid maar houdt zich immers, vigilante zijnde, niet aan de wet. Dit maakt Batman, wettelijk gezien, een misdadiger.

De Batman: Legends of the Dark Knight serie begon in 1989 en toont Bruce Wayne in zijn eerste jaren als Batman. Hier heeft Batman nog geen hulpers - Robin, Nightwing, Batgirl en de rest van de Batfamily ontbreken - en de verhalen gaan voornamelijk over Bruce Wayne, zijn butler Alfred, de Gotham City Police Department (met commissaris James Gordon) en Batmans vijanden. Door verhalen aan het begin van Batmans carrière te vertellen, hoefde de schrijvers van de serie geen rekening te houden met zaken die op dat moment plaatsvonden in andere Batman comics.

Een andere comic die de aankomende game inspireerde, is Batman: Year One. In dit verhaal zien we een jonge Bruce Wayne in zijn eerste jaar als Batman. Dit verhaal werd geschreven en getekend door comic legendes Frank Miller en David Mazzucchelli, respectievelijk.

Batman: Arkham Origins werd eerder deze maand officieel aangekondigd. 25 oktober 2013 is dit spel - samen met de Nintendo 3DS en PlayStation Vita spin-off Batman: Arkham Origins Blackgate - te verkrijgen.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties