Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Batman: Arkham Origins aangekondigd voor pc, PS3, Wii U en Xbox 360

3DS en Vita krijgen Batman: Arkham Origins Blackgate spin-off.

Warner Bros. heeft zopas Batman: Arkham Origins voor pc, PlayStation 3, Wii U en Xbox 360 aangekondigd. Over next-gen consoles werd niet gesproken, maar ze werden ook niet uitgesloten.

Origins is het volgende spel in de Arkham-franchise, na eerdere toptitels Arkham Asylum en Arkham City. In tegenstelling tot die twee titels zal Arkham Origins echter niet door Rocksteady, maar door WB Games Montreal worden ontwikkeld. Uitgever Warner Bros. lijkt de "twee ontwikkelaars-aanpak" te hanteren die ook bij Call of Duty en Assassin's Creed wordt gebruikt. Volgend jaar zal Rocksteady dus waarschijnlijk een volgende Arkham game afleveren.

In deze Arkham Origins neem je de rol op van een jongere Batman. De game speelt zich vele jaren voor de gebeurtenissen van Arkham Asylum af. De vleermuisman zal gedurende dit spel een hele boel supervrienden en -vijanden voor de eerste keer ontmoeten.

De game siert tevens de cover van de volgende editie van Game Informer. Op de achterzijde van het magazine staat Deathstroke. Die bad guy zal dus al zeker in de game zitten.

Daarnaast is er ook Nintendo 3DS en PlayStation Vita spin-off in de maak onder de naam Batman: Arkham Origins Blackgate. Die titel wordt een 2.5D game in een Metroid-stijl en speelt zich af na de gebeurtenissen in Arkham Origins. Blackgate wordt ontwikkeld door Armature Studios, een bedrijf dat veel medewerkers huist die aan de Metroid Prime trilogie werkten. Zowel Arkham Origins als Blackgate zullen vanaf 25 oktober 2013 in de rekken liggen.

Deathstroke en de jongere Batman
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties