Skip to main content

Batman: Arkham Knight walkthrough

Onze complete walkthrough voor Batman: Arkham Knight. Het verhaal en de Most Wanted side missions.

Zes jaar na het claustrofobische Arkham Asylum sluit Rocksteady de Batman trilogy op indrukwekkende wijze af met Arkham Knight. Een uitgebreid en rijk open world avontuur met een waardige conclusie van het verhaal. Deze keer speelt de Batmobile een grote rol, maar ook dankzij zijn vuisten en gadgets is Batman ook op de nieuwe consoles nog even brutaal.

Onze walkthrough leidt je door het verhaal. Deze gids zit vol spoilers, dus we hebben de gids zo opgedeeld dat je makkelijk kan vinden wat je zoekt, zonder te veel in één keer te verklappen.

Tijdens de komende dagen mag je ook een uitgebreide gids om alle collectibles en raadsels te vinden van ons verwachten.


Riddler Trophies, Riddles, Destructibles en Victims

Batman: Arkham Knight - alle Riddler Trophies en Riddles
Kaart en gids om alle Riddler collectibles in Batman: Arkham Knight te vinden.


Most Wanted missies

p>Batman: Arkham Knight - Most Wanted missies
Sluit alle superschurken op dankzij ons handige walkthrough van alle Most Wanted missies.


Op deze pagina:

Batman: Arkham Knight - Most Wanted: City of Fear, Poison Ivy, Weapon Energy Diagnostics
Het begin van het verhaal en onze walkthrough.

Andere pagina's:

Batman: Arkham Knight - City of Fear, Riddler's Revenge, The Line of Duty
Hoe Riddlers raceparcours overleven en The Line of Duty quest beginnen.

Batman: Arkham Knight - Panessa Studios, Power Winch
Haal de Power Winch om de antenne in Panessa Studios op te starten.

Batman: Arkham Knight - Training Missions
Onze walkthrough om alle trainingsmissies vlot te doorlopen.

Batman: Arkham Knight - The Perfect Crime, Falcone Shipping Yard
Begin The Perfect Crime quest en doorloop Falcone Shipping Yard.

Batman: Arkham Knight - ACE Chemicals, arbeiders
Ga naar ACE Chemicals en red de arbeiders.

Batman: Arkham Knight - kraan, laaddock, gaspijp, lift
Dring verder de fabriek binnen door een kraan en lift te manipuleren.

Batman: Arkham Knight - gijzelaar, WayneTech upgrade
Eenmaal binnen moet je een gijzelaar bevrijden en vind je een WayneTech upgrade.

Batman: Arkham Knight - tank drones, sentry gun, Mixing Chamber
Schakel de beveiliging uit en bereik de Mixing Chamber.

Batman: Arkham Knight - patrouilles, controle terminal, gasblikken, ontsnappen
Neem de patrouilles onder handen, neutraliseer de gasblikken en ontsnap uit de fabriek.

Batman: Arkham Knight - Oracle redden
Bij je terugkeer uit de fabriek is Oracle vermist.

Batman: Arkham Knight - Mercy Bridge, Grand Avenue Station
Hoe laat je Mercy Bridge naar beneden zakken.

Batman: Arkham Knight - Catwoman redden
Ze geeft het niet graag toe, maar Catwoman heeft je hulp dringend nodig.

Batman: Arkham Knight - The Line of Duty (vervolg), Forensics Scanner
Neem even een omweg om deze side mission verder te zetten.

Batman: Arkham Knight - Heir to the Cowl, Gotham on Fire
Hoe voltooi je deze twee extra missies.

Batman: Arkham Knight - Miagani tunnels
Achtervolg de Arkham Knight door de Miagani tunnels en voorkom dat hij ontsnapt.

Batman: Arkham Knight - Penguin vinden
Ontdek waar je Penguin zijn geheime schuilplaats vindt.

Wordt vervolgd!


Batman: Arkham Knight walkthrough

Nadat je op enkele knoppen hebt gedrukt, neem je afscheid van een oude vijand. Hierna begint het interactieve openingsfilmpje van Batman Arkham Knight. Wanneer deze is afgelopen loop je naar de rokende man die in het kraampje bij het raam staat. Praat met hem en maak jezelf klaar voor een spectaculaire opening van Batman's nieuwste avontuur.


Most Wanted: City of Fear

Primaire doel: Stop Scarecrow van het laten ontploffen van de Fear Toxin bom.

Na de spectaculaire opening maak je uiteindelijk opnieuw kennis met de Dark Knight die vanaf een radiotoren uitkijkt over Gotham City. Je eerste taak is om commissaris Gordon te vinden. Commissaris Gordon wacht in de verte op een dak vlakbij het Batsignaal. Spring van het gebouw af en zweef naar je bestemming toe. Gebruik hierbij je waypoint marker als gids om bij het ontmoetingspunt te komen.

Door tijdens het zweven naar beneden te duiken en weer op te trekken, win je aan hoogte en vaart. Dit is een handige truc om te voorkomen dat je voortijdig de grond raakt tijdens één van je zweefvluchten. Je kan natuurlijk ook je vertrouwde Grapnel Boost gebruiken om jezelf vast te haken aan verre objecten en zo met hoge snelheid door de lucht te schieten.

Zodra je je bestemming hebt bereikt, brengt commissaris Gordon je op de hoogte van de recente problemen met de Scarecrow. Hij geeft je ook een nieuwe aanwijzing.

Red de vermiste politieagent

Met heel Gotham aan je voeten begin je aan je jacht op Unit 247. Plaats je waypoint marker en zweef naar je nieuwe bestemming toe. Zodra je daar bent aangekomen, volg je de aanwijzingen op je scherm en vecht je met de criminelen die de politieagent hebben omsingeld. Hierbij maak je gebruik van verschillende strikes en counters. Zodra de laatste tegenstander is neergegaan, praat je met Unit 247.

Volg nu de commando's op je scherm op om de strijd weer eerlijk te maken. Zodra je weer veilig in je Batmobiel zit, geef je gas en begin je aan je reis door de straten van Gotham. Hierbij krijg je uitleg over hoe je de auto bedient.

Verhoor de chauffeur van het militaire voertuig om informatie over de Scarecrow te verkrijgen

Zodra je op snelheid bent gekomen, localiseer je de bewapende truck. Dit doe je door de bewegende waypoint marker door de stad te volgen. Je kunt ook gebruik maken van de handige pijlen op de straten om jezelf efficienter door Gotham te bewegen. Op een gegeven moment heb je het militaire voertuig ingehaald.

Zodra je dichtbij je rijdende doel bent, zal het targetsysteem van de Batmobiel dit automatisch locken. Vuur een raket af zodra dit wordt aangegeven en wijzig vervolgens je positie. Lock je doel opnieuw en vuur een tweede raket af. Ga hiermee door totdat de truck stopt met rijden.

Stap nu uit je Batmobiel en zoek de chauffeur. Hij ligt naast de verwoeste truck. Begin nu de verhoring.

Onderzoek de schuilplaats van Scarecrow

Wanneer je de ampul met het gif van Scarecrow hebt, roep je de Batmobiel weer op en stap je in. Volg nu de waypoint marker tot aan je bestemming. Stap nu weer uit.

Scarecrows schuilplaats bevindt zich in de penthouse bovenin het vlakbij gelegen Tanaga Dojo-gebouw. Gebruik je Grapple Hook om de versierde top van dit gebouw te bereiken. Klim nu naar het hoogste punt en zoek het zolderraam op. Dit raam leidt je namelijk het gebouw in. Trap tijdens je zweefduik het raam aan diggelen en neem vervolgens de criminelen die je tegenkomt onder handen.

Nu ontmoet je Poison Ivy die op het punt staat de verzamelde manschappen te vernietigen met een ingenieus stukje high tech. Volg de commando's op je scherm op om nu het snelmenu tevoorschijn te toveren en activeer de afstandsbediening van je Batmobiel.

Vernietig de aanstormende dronetanks

Zes onbemande tanks komen door de straten van Gotham op je af. Je zal snel met ze moeten afrekenen. Activeer Battle Mode zoals wordt aangegeven op je scherm. Nu kun je gebruik maken van de Vulcan Gun en het 60mm Canon van je Batmobiel. Maak jezelf wegwijs met de bediening van de Battle Mode en reken één voor één af met de aanstormende tanks.

De blauwe lijnen duiden aan waar de tank zijn wapens richt. Wanneer je een lijn kruist, wordt hij rood. Blijf te lang op in het vizier van een rode lijn en de tank lockt je positie en opent het vuur. De bepantsering van de Batmobile kan echter maar enkele schoten aan, dus blijf constant bewegen om de greep van de vijand te blijven.

Wanneer je de zes drones hebt vernietigd, ga je naar de waypoint marker en parkeer je je voertuig op de aangeduide vierkant op de grond. Schakel Battle Mod uit zodat Batman en Poison Ivy aanboord kunnen klimmen.

Terug achter het stuur volg je de waypoint marker tot je groen icoon komt. Stop vlakbij en begin de Weapon Energy Diagnostics training missie.

Trainingsmissie: Weapon Energy Diagnostics

De uitdaging is hier om de energiemeter op te laden door vijanden te vernietigen. Wanneer de energiemeter vol is, kan je Batmobile's Missie Barrage vaardigheid activeren.

For the first part of your training, all targets are completely stationary. Activate Battle Mode and use your primary and secondary weapons to take them out one by one until your Missile Barrage Level 1 is ready. To bring the objective to a close, launch your Missile Barrage at a nearby vehicle.

Tijdens het eerste deel van de training staan alle doelwitten stil. Activeer Battle Mode en schakel met behulp van primaire en secundaire wapens de doelwitten tot je Missile Barrage Level 1 klaar is.

Vervolgens moet je Missile Barrage Level 2 bereiken, hiermee kan je tot vier voertuigen tegelijk aanvallen. Net zoals voordien vernietig je de doelwitten tot je meter vol is. Volg de instructies om vier voertuigen op te blazen.

Tijdens het derde deel van de uitdaging worden de vijanden moeilijker om te ontwijken. Let er op dat telkens je geraakt wordt een deel van je energiemetere verdwijnt. Wanneer je Missile Barrage klaar is, vernietig je vier doelwitten en verdien je je eerste upgrade punt.

Vernietig de drone tanks in de Panessa Studios

Nu dat de training er op zit, is het tijd om je nieuwe destructieve vaardigheden in de praktijk toe te passen. De Panessa Studios vlakbij wordt overrompeld door drone tanks. Volg de waypoint marker. Op de route liggen heel wat scherpe bochten die een goede opportuniteit vormen om je power-sliding skills te oefenen.

Wanneer je bij je bestemming aankomt, activeer je Battle Mode en val je de drone tanks aan. Ontwijk en hun lock-on aanvallen en gebruik je Missile Barrage wanneer deze is opgeladen.

Breng Poison Ivy naar de GCPD Lockup

Nu dat de straten wat veiliger zijn, kan je Ivy bij de Gotham City Police Department inleveren. Volg de waypoint maker en rijd door de deur bij je bestemming. Doorkruis de tunnel en stap uit.

Als Ivy is opgesloten, kan je even de tijd nemen om het politiebureau te verkennen. Wanneer je klaar bent, benader je Commissioner Gordon bij het Maximum Security bureau om inlichtingen te krijgen over het Scarecrow probleem.

Na de cut-scene krijg je toegang tot het mission select scherm. Hier vind je vier beschikbare missies: The Line of Duty, The Perfect Crime, Riddler's Revenge en City of Fear. Wanneer je één van deze selecteert, past de waypoint marker zich automatisch aan.

Voor je verder gaat met het verhaal, is het nuttig om het eerste deel van Riddler's Revenge missie te doen. Stel de waypoint marker in en sluit het menu. Ga door de veiligheidsdeuren en ga de cel binnen.

Je kan met Jack Ryder in de interview kamer praten om zij bio aan je Wayne Tech menu toe te voegen. Neem ook even de tijd om jezelf vertrouwd met het menuscherm te maken. Het bevat een kaart, de Batcomputer, het Gotham City Stories scherm en de Wayne Tech upgrades. Met de upgrade punten verbeter je je vaardigheden, gadgets, wapens, Batsuit en Batmobile.

Wanneer je klaar bent om verder te gaan, ga je naar de parkeerplaats. Spring in de Batmobile en bereid je voor op een klopjact op de Riddler.


- Onze Batman: Arkham Knights walkthrough begint met de Riddler's Revenge missie.