Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Batman: Arkham Knight krijgt M-rating van ESRB

Europese leeftijdsclassificatie nog niet bekend.

Batman: Arkham Knight krijgt in Noord-Amerika een Mature-status van het Entertainment Software Rating Board (ESRB). Dit laat de directeur en mede-oprichter van RockSteady Studios tegenover IGN weten.

Sefton Hill zegt dat hij en zijn team verrast zijn. Het is volgens hem nooit de intentie geweest een game met een specifieke leeftijdsbeoordeling te maken. Dat is met de vorige twee Batman-games uit de Arkham-serie ook niet gebeurd, die beide overigens een T-rating hebben gekregen.

Verder zegt Hill dat uitgever Warner Bros. bepaalde scenes uit de game wilde verwijderen, maar daar kon hij niet mee instemmen. De Brit is zich ervan bewust dat door de M-rating jongere spelers de game niet kunnen kopen. Het is volgens hem echter verkeerd het verhaal aan te passen om enkel een grotere doelgroep te bereiken.

De ESRB bepaalt in de Verenigde Staten en Canada de leeftijdsgrenzen voor games. Een M-rating (Mature) betekent dat de inhoud van de game alleen geschikt is voor spelers van zeventien jaar en ouder. Er is nog geen classificatie van de Europese tegenhanger PEGI bekend.

De releasedatum van Batman: Arkham Knight is 2 juni. De game is vanaf dan verkrijgbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties