Skip to main content

Batman: Arkham Knight - alle Riddler Trophies en Riddles

Kaart en gids om alle Riddler Trophies, Riddles, Destructibles en Victims in Batman: Arkham Knight te vinden.

Het zou geen Batman-game zijn als de Riddler niet overal in de stad haast manisch in totaal 243 Riddles, Trophies en Destructibles verstopt zou hebben. Je moet deze vinden om na de Most Wanted missie de Riddler tot een eindgevecht uit te dagen. Om ze te vinden hebben wij overzichtelijke kaarten gemaakt die je naar de juiste plaats brengen. De getallen brengen je naar teksten die beschrijven hoe je de Trophies vindt. De letters verwijzen naar Riddles waarbij het gaat om het scannen van objecten in de omgeving die de Riddler met een zin omschrijft.

De Destructibles zijn in het oranje gekleurd. Op de drie grote eilanden tel je respectievelijk al vijf, tien en vijftien vernietigde schilden van de Arkham Knight. Daarvoor gebruik je het geschut van de Batmobile. In de binnenruimtes zoals Staggs Airship vernietig je telkens objecten die thematisch passen, maar dat leggen we op de desbetreffende bladzijden wel uit. De Destructibles zijn niet met een extra nummer voorzien, omdat er geen echte oplossing nodig is. Je gaat gewoon naar de aangeduide locatie, kijkt naar boven en daar vind je ze in ieder geval.

Niet schrikken als je in sommige afbeelding Duitse tekst ziet opduiken, we werken namelijk samen met onze Duitse collega's om deze gids te maken.

Batman: Arkham Knight - Riddler Trophies en Riddles - Inhoudsopgave

Op deze pagina:

Batman: Arkham Knight - Riddler Trophies op Bleake Island

Andere pagina's:

Batman: Arkham Knight - Riddler Trophies op Miagani Island
Alle Riddler Collectibles op Miagani Island.

Batman: Arkham Knight - Riddler Trophies op Founders' Island
Alle Riddler Collectibles op Founders' Island.

Batman: Arkham Knight - Riddler Trophies op Stagg Airships
Alle Riddler Collectibles op Stagg Airships.

Batman: Arkham Knight - Riddler Trophies in Panessa Studios
Alle Riddler Collectibles in Panessa Studios.


Kaart van Bleake Island

Locaties van de Riddler Trophies op Bleake Island.

1. Helemaal vanboven, aan de achterkant van de vuurtoren.

2. Onder de rijstrook van de brug, achter een generator.

3. Vlieg van de kant van de brug naar het noordwesten, waar je de trophy vindt in een openstaand gebouw.

4. Deze trophy is achter een broze muur op één van de hogere verdiepingen verstopt. Je Explosive Gel kan je dan ook niet gebruiken. Via de brug in het noordwesten kan je de muur wel beschieten.

5. Gebruik de Voice Synthesizer als je die upgrade al bezit. Zo kun je de robot van de Riddler bevelen om zich door het glazen dak naar het vraagteken te verplaatsen. Dit lukt alleen als je ongezien bent. Als de robot vernietigd is, kun je hem met een Batarang op het punt van het vraagteken herstellen.

6. Ga ondergronds. De trophy staat op een schrijftafel in één van de onderaardse kantoren.

7. Vanuit het noorden bots je vliegend door de dunne houten wand.

8. Aan de zuidoostelijke kant van het gebouw gooi je een Batarang naar het linkse vraagteken. Erachter ga je omgekeerd hangen en gebruik je de Batclaw om de Trophy te grijpen (zie afbeelding). Er verschijnen vijanden die je verplettert wanneer je met de Batarang de container naar beneden laat vallen.

9. Stap vanaf het symbool op de muur in je Batmobil en activeer je Sonar door de stick in te drukken. Volg nu de vraagtekens die tevoorschijn komen tot je bij de brug aankomt voor Ace Chemicals. Aan de andere kant vind je een vraagteken op de brug die de twee torens verbindt. Schiet deze kapot met de Batmobile (zie screenshot).

10. Schiet met de Winch van de Batmobile op het gebouw en trek aan het ankerpunt de muur kapot. Hierbinnen vind je de trophy.

11. Reken met de robots op het dak af, gebruik de Batarang op de schakelaar van het vraagteken, bevecht nogmaals de robots, raak dan nog een keer de schakelaar en versla voor de laatste keer de robots. Daarna neem je de Trophy.

12. De kooi staat 45 sekonden open wanneer je het Winch-punt op Panessa Studios activeert en vanaf de vuurtoren met de Batmobile op het dak springt. Je moet snel genoeg zijn. Rij direct van het dak naar beneden en door het binnenplein van Panessa Studios naar rechts. Helaas mag je pas bij het doel je schietstoel gebruiken.

13. Gebruik je Voice Synthesizer om de robot over te nemen en stuur hem voor de turret om deze te verstoren. De tweede verblind je met de de Remote Hacking Device. Tot slot laat je de robot de tropy naar je toedragen.

14. Schiet met de Winch van de Batmobile op het punt in de muur en gebruik de Remote Electrical Charge op de generator, waar je nu bij kunt komen (screenshot).

15. Binnenin het vervallen huis, waar je binnenkomt vanaf de waterkant (zuiden).

16. Aan de onderzijde van de stijger. Je kan er via de boothelling bijkomen met je Batclaw.

17. Aan de kraan hangt een container die aan de noordkant open is.

18. Aan de noordoostelijke kant van het gebouw is een dunne houten wand op de tweede etage. Gebruik vanaf de grond Distant (L2 +R1/LT + RB) Explosive Gel of vlieg er gewoon met kracht doorheen.

19. Vanaf de vuurtoren spring je op het dak van Panessa Studios en bereik je de toren door de broze muur.

20. Onder de oprit van Merchant Bridge (zie afbeelding).

21. Rijd de tunnel onder Panessa Studios in. Open de eerste deur met de Winch. Daarachter gebruik je nogmaals de Winch om de reservestroom van de Batmobile op te laden. Vuur een EMP Impulse af, spring met de schietstoel eruit en Glide. Nu zit je op het energieveld en kun je met de Batarangs de punten van de vraagtekens deactiveren en onderaan de Trophies grijpen (Batclaw).

22. Plaats de Batmobile op de schakelaar op de heuvel (zie afbeelding) en schiet dan binnen de tijdslimiet de oplichtende vraagtekens neer. Grijp daarna de Trophy met de Batclaw.

23. Zoals bij nummer 9: Schakel de Battle Mode van de Batmobile aan (spring vanaf de vuurtoren op het dak van Panessa Studios en gebruik de Winch om je op te trekken) en schakel de Sonar aan. Volg de vraagtekens rechts onder het huis en in de tunnel. Je kunt gewoon doorheen het rooster aan het einde rijden. Het doel ligt aan de onderkant van de brug. Vernietig het symbool en grijp de Trophy met de Batclaw.

24. Vanaf het dak van Panessa Studios geraak je het gebouw binnen. Hier vind je een ventilatieschacht die naar een kamer met het vraagteken leidt (zie afbeelding).

25. Haak de Winch aan de onderkant van de kolom en rijd eromheen, zodat elk van de drie vraagtekens een keer zichtbaar wordt. Schiet erop. Als alle vraagtekens geraakt zijn, daal je af en neem je het vraagteken.

26. Rijd door de houten poorten en grijp op de bovenste verdieping de Trophy.

27. Neem de controle over de robot met de Voice Synthesizer en zet hem op een van de platformen. Sta zelf op de andere en grijp de Trophy met de Batclaw.

28. Aan de marktplaats achter de vuurtoren.

29. Trek met de Batmobile het linkse Winch-punt eruit (zie afbeelding), activeer het vraagteken met de Batarang. Ga dan de middelste kamer binnen, laat dan de Batmobile vanop afstand het tweede Winch-punt uit de muur trekken en grijp de Trophy. Doe bij het terugkeren hetzelfde.

30. Ook voor deze Trophy moet je rennen. Het startpunt bevindt zich in het zuiden van Miagani Island, aan het einde van de brug die westelijk van Wayne Tower naar het zuiden leidt. Zoals altijd heb je 45 seconden om terug te keren zonder uit de Batmobile te stappen, je bij het doel met de schietstoel naar de toren af te vuren en de Trophy te grijpen.

31. In een ruimte binnenin de toren (30.) op de tafel.

32. Trek het Winch-punt met de Batmobile uit de container. Op de rechterkant van de klink sproei je Explosive Gel. Laat de Winch los en de klink keert terug. Blaas de Gel op en de hete rook die aan de rechterkant van de container de weg versperde, lost op. Ren richting de kloof en druk tijdens het lopen zowel op R2 als RT en houd ingedrukt om door het smalle gat heen te glijden.

33. Trek het Winch-punt uit de muur zo ver je kunt, wacht tot de bal erop ligt en laat dan los.

34. Onder de boog met opschrift “Kord”: Schiet de brokkelende muur met de Batmobile kapot en grijp de Trophy met de Batclaw.

35. Trek de vraagtekenmuur met de Winch helemaal naar beneden. Daarna stijgt ze langzaam weer. Je moet de punten van de vraagtekens door de gaten met het kanon grijpen. In deze volgorde (vanaf rechts): 2., 5., 1., 4. en dan 3. Het derde kun je voordien al eens raken, maar het tweede gat helemaal bovenaan dient als tweede kans, wanneer je het niet gelijktijdig met nummer 1 raken kunt.

36. Trek met de Batmobile de trein naar voren. Nu kun je door het rooster de ondergrondse leiding in, waar de Trophy wacht.


Oplossingen Riddles op Bleake Island

A. Scan binnenin de vuurtoren (ga langs onderen binnen) de haaienkooi die aan de onderkant van de trap ligt.

B. Kirk Langstroms laboratorium, de tekening van de vleermuis op het whiteboard.

C. Deacon's Mission scannen.

D. Oplossing volgt

E. Scan in de bovenste van de drie onderste verdiepingen in de klokkentoren de poster van het gemaskerde bal.

F. Scan het Bat Signal op het dak van het GCPD.

G. Kijk op het water neer naar het oosten. Achter de mist zie je de Blackgate-gevangenis. Zoom in en scan.

H. Fotografeer het standbeeld van Lady of Gotham op het kleine eilandje in het midden.


- Op de volgende pagina vind je alle Riddler Trophies op Miagani Island.

- Andere informatie nodig? Ga naar de eerste pagina van onze Batman: Arkham Knight walkthrough.