Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Banjo-Kazooie komt deze week naar Nintendo Switch Online

De beer is terug op een Nintendo-console!

Banjo-Kazooie komt op 21 januari naar de Switch Online: Nintendo 64 catalogus. Dat heeft Nintendo aangekondigd.

Banjo-Kazooie is een 3D-platformer ontwikkeld door Rare die in 1998 voor de Nintendo 64 uitkwam. De game werd erg positief ontvangen en is één van de meest geliefde Nintendo 64-games. In 2000 bracht Rare het vervolg 'Banjo-Tooie' uit. Het is niet bekend of die in de toekomst ook naar de service komt.

Banjo Kazooie en het vervolg Banjo-Tooie zijn ook te spelen in de Rare Replay-collectie die beschikbaar is op Xbox. De laatste game in de serie heet 'Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts' en werd in 2008 uitgebracht voor de Xbox 360. In 2019 kwam Banjo naar Super Smash Bros. Ultimate.

Ontwikkelaar Rare werd in 2002 overgenomen door Microsoft en maakt nu grote games als Sea of Thieves bij Xbox Game Studios. Op 18 januari 2022 schokte Microsoft de gameswereld, want Microsoft koopt Activision Blizzard.

Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Contributor

Menno begon op zijn zesde met gamen op de DS en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden op de Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus! Speelt alle genres games van (J)RPG tot platformers, alleen sportgames zie je hem niet snel spelen. Of telt watersport ook?

Reacties