Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Band Hero

Familiepret voor euh... de hele familie!

Volgens de dames en heren van Activision is Guitar Hero voor de echte rockfan. Wij weten niet hoezo ze dit claimen, want de laatste keer dat wij een liedje van Coldplay hoorden – en dat is jammer genoeg niet zo heel lang geleden – hoorden we geen snoeiharde gitaarriffs, dubbele bassdrums of gegrunt van leadzanger Chris Martin.

Desalniettemin is Activision niet heel erg tevreden over het gemiddelde publiek dat een Guitar Hero-spel koopt. Ze willen natuurlijk wel dat de game verkoopt, maar ze zouden liever een nog groter publiek aanspreken. De oplossing wordt later dit jaar aangeboden met Band Hero, een muziekgame die geschikt is voor de hele familie.

Band Hero's belangrijkste wapen in deze strijd om de hele familie aan de plastic instrumenten te krijgen is natuurlijk de tracklist van het spel. Waar Guitar Hero het doet met Metallica, Iron Maiden, Slayer, The Rolling Stones en natuurlijk Coldplay zal Band Hero artiesten als Taylor Swift, Jackson 5, Nelly Furtado en natuurlijk ieders favoriet Maroon 5.

Net als Guitar Hero 5 zal het spel ondersteuning bieden aan vier dezelfde soorten instrumenten, dus wanneer je met bijvoorbeeld vier gitaren hetzelfde liedje wil spelen, dan is dit goed mogelijk. Dit wordt gedaan om het fun-gehalte van het spel zo hoog mogelijk te houden en het niet zozeer als een uitdagend spel op de markt te brengen. Volgens onderzoek gedaan dor Activision willen mensen namelijk geen uitdaging, maar gewoon plezier. Daarom zal ook de volledige tracklist vanaf het begin helemaal speelbaar zijn. Vrijspelen is overbodig, want deen uitdaging biedt geen enkel plezier!

Niet alleen de tracklist van het spel zal de gewone consument over moeten halen Band Hero te kopen, ook het feit dat het spel een stuk vrolijker qua uiterlijk is. Waar Guitar Hero met typische metaldudes, -logo's en informatie komt, zal Band Hero heel wat felle kleurtjes hebben om zo iets toegankelijker te zijn.

De versie die ons getoond werd was die van de Wii. Deze versie heeft nog een interessante feature wanneer je toevallig een DS in de buurt hebt. Deze beide apparaten kunnen namelijk met elkaar communiceren, wat voor een aantal leuke features zorgt.

Zo kan iemand met een DS de setlist van de personen die op dat moment aan het spelen zijn, maken. Hij kan de lijst liedjes met behulp van de downloadplay-functie aanpassen. Een handige feature, en het past perfect in het plaatje van 'iedereen moet mee kunnen doen.'

Heb je twee DS'en, dan is er nog meer mogelijk. Zo kun je zo tegen elkaar vechten in een zogenaamde Roadie Battle om het de mensen die de Wii-versie aan het spelen zijn, moeilijk te maken. Per team zijn er twee personen, ieder met één Wii- en één DS-speler.

De mensen met een DS zijn de roadies van de Wii-spelers en moeten met behulp van verschillende minigames zowel het andere team tegenwerken als hun eigen bandlid helpen. Wordt een minigame succesvol uitgevoerd, dan zullen er bijvoorbeeld noten verdwijnen, de balk knipperen of een bepaalde noot op de gitaar werkt niet meer.

Deze interactiviteit tussen zowel DS- als Wii-spelers is erg leuk gevonden, al is het de vraag hoeveel gebruik ervan gemaakt zal gaan worden. Wij zien dit gewoon niet zo snel gebeuren om eerlijk te zijn.

De DS-versie is overigens ook de eerste keer dat er een volledige band-ervaring naar de DS komt. Voor de DS Lite en DSi zal er een soort rubberen hoes zijn die je over het onderste gedeelte van je handheld schuift. Hierdoor zul je vier verschillende drums krijgen die je dan kan gebruiken tijdens het spelen van de drumsecties van een liedje. Ook het zingen zal ondersteund worden, al werd dat helaas nog niet getoond.

Band Hero lijkt precies zoals Activision wil een echte familie-ervaring te worden. Het is niet moeilijk, het is alleen maar plezierig en het spelen met meerdere mensen wordt zeer benadrukt. Het is afwachten of families het ook zien zitten om zoveel geld voor een spel neer te leggen, want het kopen van de instrumenten blijft een flinke investering.

Over de auteur
Yarno Ritzen avatar

Yarno Ritzen

Contributor

Reacties