Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Baldur's Gate Enhanced Edition wordt beter en groter

Remake Icewind Dale serie lijkt aannemelijk.

In een serie tweets heeft Beamdog baas Trent Oster meer informatie gegeven over de aankomende remake van RPG klassieker Baldur's Gate.

Oster heeft onder meer getweet dat de remake van BioWare klassieker een hogere level cap zal bevatten zodat karakters zich verder kunnen ontwikkelen. Wel zo handig, omdat de Enhanced Edition een aantal nieuwe quests zal toevoegen.

Ook zijn er nieuwe karakters geschreven en is Beamdog naarstig op zoek naar voice actors om deze figuren leven in te blazen. De bekende karakters krijgen volledig gesproken dialogen. Oster heeft gehint dat fan favorite Jim Cummings zal terugkeren als de manische ranger Minsc.

De Enhanced Edition van Baldur's Gate zal dezelfde moeilijkheidsgraad als de klassieke versie hanteren maar Oster heeft getweet dat er nieuwe content aan het spel zal worden toegevoegd dat het uiterste zal vragen van spelers: "Onze nieuwe content is nasty". Mod support zal sterk verbeterd worden en een nieuwe widescreen modus zal de spelervaring sterk verbeteren.

Alhoewel er nog steeds maximaal zes karakters gezamenlijk op reis kunnen gaan in het roerige universum van de Forgotten Realms zijn alle klasses en rassen van Baldur's Gate 2 en de uitbreiding Throne of Bhaal aan de game toegevoegd. Ook zullen er naar alle waarschijnlijkheid een aantal nieuwe kits te spelen zijn.

Eerder werd gespeculeerd dat - indien de Enhanced Edition succesvol zou zijn - er nu ook een Baldur's Gate 3 zou volgen. Oster heeft inmiddels aangegeven dat Beamdog zich in dat geval waarschijnlijk eerder zal richten op een update van Icewind Dale, een RPG die zich in dezelfde wereld als Baldur's Gate afspeelt.

Check de Enhanced Edition site voor het laatste nieuws.

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen