Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Baldur's Gate: Enhanced Edition verschijnt 18 september

Nieuwe personages, nieuwe avonturen!

Baldur's Gate: Enhanced Edition komt 18 september uit voor PC, Mac en iOS. Dit is bekend gemaakt op de website van de game, waar ook drie nieuwe personages zijn onthuld.

Neera is een half-elf die net haar potentie voor magische krachten ontdekt. De speler zal met haar een romantische zijstap ondernemen. De stoere Rasaad is ook nieuw: hij is een monk die het liefst zijn vuisten laat spreken. De half-orc Dorn Il-Khan is een Blackguard, gespecialiseerd in zwarte magie. De drie personages brengen elk nieuwe gebieden en avonturen met zich mee, resulterende in uren aan nieuwe gameplay.

Daarnaast is er nog The Dark Pits, een standalone verhaallijn waarin de speler het in een arena opneemt tegen hordes tegenstanders.

Op de website is de game nu te pre-orderen, je krijgt dan een kleine korting op de verkoopprijs. Een Android-versie is ook in de maak, maar die releasedatum is nog onbekend.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties