Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Baldur’s Gate 3 update voegt opties toe voor wie kleurenblind is

Dungeons & donkerblauw.

Larian Studios stelt Patch 4 voor Baldur's Gate 3 ter beschikking. Die update bevat naast talloze bug fixes ook nieuwe aanpassingsmogelijkheden voor wie kleurenblind is.

In de Accessibility tab kun je nu selecteren of je last hebt van protanopia, deuteranopia of tritanopia en daardoor bepaalde kleuren moeilijk kunt onderscheiden. Op basis van je keuze worden bijvoorbeeld de outfits van bepaalde facties automatisch aangepast.

Er zijn nog tal van aanpassingen in Patch 4. Zo reageren je party members nu intelligenter in bepaalde situaties. Daarnaast krijgen ook de UI en combat de nodige verbeteringen.

De volledige lijst met aanpassingen in Patch 4 is enkel te lezen op de website van de ontwikkelaar. Met meer dan 20.000 woorden aan wijzigingen zijn te patch notes immers te lang om via Steam te publiceren.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Baldur's Gate III

PS5, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties