Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Baldur's Gate 3 komt een maand vroeger uit

Althans de pc-versie.

Larian Studios laat weten dat de pc-versie van Baldur's Gate 3 vroeger uitkomt dan oorspronkelijk gepland. Normaal gezien zou de finale versie van de game eind augustus lanceren, maar de nieuwe releasedatum ligt op 3 augustus.

De vroegere release geldt enkel voor de pc-versie. De PlayStation 5-port wordt daarentegen uitgesteld en komt op 6 september uit. Volgens Michael Douse van Larian Studios heeft die port wat meer tijd nodig, maar heeft het weinig zin om daarvoor ook de pc-versie uit te stellen.

In een interview met Douse kwamen nog enkele interessante details naar boven. Zo draait de PS5-versie aan 60 frames per seconde en bevat de game maar liefst 170 uur aan cinematics. Over een release op Xbox blijft het daarentegen stil.

Nog enkele indrukwekkende cijfers: de finale versie van de game bevat meer dan 600 spreueken en acties, meer dan dubbel zoveel als Divinity: Original Sin 2. Daarnaast kun je aan de slag met 12 classes en 46 subclasses.

Benieuwd naar de game? Lees dan zeker eens Bruce zijn Baldur's Gate 3 preview.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties