Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Baldur's Gate 3 is de grote winnaar van The Game Awards 2023

Dik verdiend.

Baldur's Gate 3 heeft de lage landen met verve vertegenwoordigd op The Game Awards 2023. De RPG van Larian Studios sleepte maar liefst zes prijzen in de wacht, waaronder die voor game van het jaar.

Daarnaast ging de game ook naar huis met de prijzen voor beste RPG, beste multiplayer, beste community support en de Player's voice award. Stemacteur Neil Newbon kreeg dan weer de prijs van beste performance voor zijn rol als Astarion in de game.

Alan Wake 2 wist op zijn beurt drie nominaties te verzilveren, met name die van Best Direction, Best Narrative and Best Art Direction. Forza Motorsport haalde twee prijzen binnen voor Innovation in Accessibility and Best Sports/Racing Game.

Cover image for YouTube videoBaldur's Gate 3: Launch Trailer

Nintendo was tijdens de award show de meest succesvolle uitgever met prijzen voor Super Mario Bros. Wonder (Best Family Game), Zelda: Tears of the Kingdom (Best Action Adventure) en Pikmin 4 (Best Sim/Strategy).

Larian Studios had ook nog een verrassing in petto voor de fans. Baldur's Gate 3 is vanaf nu immers beschikbaar voor Xbox Series X/S.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Alan Wake 2

PS5, Xbox Series X/S, PC

Baldur's Gate III

PS5, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties