Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Baldur's Gate 3 Early Access uitgesteld

Een weekje wachten.

De Baldur's Gate 3 Early Access is uitgesteld en lanceert nu op 6 oktober op Steam, GOG en Stadia. Dat maakt ontwikkelaar Larian Studios bekend.

De ontwikkelaar stelt de Early Access van de game met een week uit om de stabiliteit en de lokalisatie onder de loep te nemen.

"We zijn er bijna, maar we hadden een paar onverwachte vertragingen en we hebben nog steeds enkele stabiliteitsproblemen die we onderzoeken," aldus Larian Studios.

"Vanwege de vertragingen zijn onze vertalingen ook later dan verwacht en we willen ervoor zorgen dat de lokalisatie [...] goed genoeg is voor onze internationale fans om een fijne tijd te beleven."

Om de onverwachte vertraging te verzachten, heeft de ontwikkelaar een nieuwe video vrijgegeven met daarin extra informatie over romantische relaties met je metgezellen. Volgens de video zijn er blijkbaar 'honderden permutaties' die bepalen waar een relatie naartoe gaat.

Volgens Larian Studios bouwt Baldur's Gate 3 verder op de gebeurtenissen in de eerste twee games. Alhoewel de game exclusief voor pc uitkomt, is een next-gen consoleversie van Baldur's Gate 3 niet uitgesloten.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties