Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Backwards compatibility-functie Xbox One ondersteunt Xbox 360 DLC

Vereist wel toestemming van de uitgever.

Microsoft laat weten dat de backwards compatibility-functie voor de Xbox One in staat is om DLC voor Xbox 360-games te ondersteunen.

Het beschikbaar stellen van DLC werkt hetzelfde als het beschikbaar stellen van volledige games. Zodra een uitgever laat weten dat een game of uitbreiding backwards compatible mag worden, voert Microsoft dit door op de Xbox One.

Xbox-baas Phil Spencer maakt tevens aan eurogamer.net bekend dat het via de backwards compatibility-functie mogelijk is om de multiplayermodi van Xbox 360-games te spelen, mits de uitgever de servers nog niet heeft afgesloten.

Ook is bekend geraakt hoe backwards compatibility op de Xbox One precies werkt. De console emuleert de complete Xbox 360, van het opstartscherm tot je oude Xbox Avatar.

Backwards compatibility is vanaf de herfst voor iedereen beschikbaar. Bij de lancering van de dienst ben je volgens Microsoft in staat om honderden Xbox 360-games op je Xbox One te spelen. De lijst met speelbare games wordt wekelijks aangevuld.

Op zoek naar een complete lijst van alle Xbox 360-games die je op je Xbox One kunt spelen? Raadpleeg dan onze lijst met alle Xbox One Backward Compatibility games.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties