Skip to main content

Back 4 Blood krijgt geen campaign versus mode

Fans zien rood voor de ogen.

Back 4 Blood krijgt geen campaign versus mode. Dat onthult ontwikkelaar Turtle Rock Studios in een FAQ over de game.

In de FAQ onthult Turtle Rock Studios dat hij "momenteel geen plannen heeft om een campaign versus mode toe te voegen" aan de game. De game bevat dus geen campaign levels waarin spelers een safe house proberen te bereiken terwijl ze het opnemen tegen door spelers bestuurde zombies.

Turtle Rock Studios schrapt de mode omdat hij vindt dat de game "genoeg defensieve uitrusting bevat en de specials gemaakt zijn om tegenstanders in een hinderlaag te lokken". Om die reden geeft de ontwikkelaar de voorkeur aan verdedigen en dus niet aan rennen van punt A naar punt B. Er is dus wel nog steeds een versus mode waarin spelers afwisselend als de Cleaners en de Ridden spelen en een punt verdedigen of aanvallen.

Dat de game geen campaign versus-mode heeft, stelt veel Left 4 Dead-fans teleur. Velen vinden de game zonder de mode maar niks en denken er zelfs aan om hun pre-orders in te trekken.

Niet iedereen denkt er echter zo over, want afgelopen weekend lokte de Back 4 Blood bèta namelijk bijna 100.000 gelijktijdige spelers op Steam.

Read this next