Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Back 4 Blood is de nieuwe game van Left 4 Dead-ontwikkelaar Turtle Rock Studios

Weinig gewijzigd aan de formule.

Tijdens de Game Awards 2020 heeft Left 4 Dead-ontwikkelaar Turtle Rock Studios zijn volgende game voorgesteld. Back 4 Blood is opnieuw een coöperatieve zombieshooter en lijkt verder de bouwen op het ijzersterke fundament van de Left 4 Dead-games.

Na Evolve keert Turtle Rock Studios dus terug naar zijn roots. Volgens topman Chris Ashton biedt Back 4 Blood een grotere schaal en omvang dan zijn voorgangers. Zo bevat de game meer speelbare personages, missies en speciale zombies. In een eerste trailer krijgen we onder andere een vierarmige zombie te zien die spelers met een web vastzet.

De wereld van Back 4 Blood is in de ban van een parasiet die mensen in zombies of 'Ridden' verandert. In vergelijking met Left 4 Dead introduceert de game ook enkele nieuwe mechanics. Zo is er deze keer onder andere een aim-down-sights mechanic.

De release staat gepland voor 22 juni 2021. Vanaf 17 december start er een eerste closed alpha. Back 4 Blood komt uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties