Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Baas Rockstar "overweegt" GTA V op PC en Wii U

Zelfs een iVersie blijft een mogelijkheid.

Rockstar bevestigde vorige maand eindelijk dat hun volgende kaskraker, Grand Theft Auto V, volgende lente zal uitkomen voor de PS3 en de Xbox 360. Maar werd er ook gedacht aan de gamers op de andere platformen. PC-gamers moesten bij de vorige editie van het spel enkele maanden langer wachten dan hun consolebroeders eer ze met het meesterwerk aan de slag konden. Zal het dit keer ook zo zijn of komt er misschien zelfs helemaal geen PC-editie? We vroegen het gewoon aan de baas bij Rockstar, Dan Houser.

"De Xbox 360- en PS3-versies hebben we bevestigd, de rest kan worden overwogen", antwoordde de man nadat hem naar mogelijk release dates van GTA 5 op andere consoles werd gevraagd. "Rockstar is een third-party uitgever. We zijn geen Nintendo, Sony of Microsoft, maar we houden wel van elk van hen op onze eigen manier. We kunnen en willen dus alle kanten op met onze game, zolang er maar een markt en een ondernemingskans is", vertelt hij verder.

Zelfs Apple ziet hij als één van de mogelijke kandidaten voor de volgende Grand Theft Auto, al vermoeden we dat hij daarmee niet de iPhone of iPad bedoelt. Houser ziet Rockstar als een "Content company" dat technology gebruikt om leuke dingen mee te realiseren, maar ze niet zelf maakt.

Reggie Fils-Aime, baas van Nintendo of America, liet vorige week al vallen dat de Wii U goede commentaren had gekregen van de jongens van Rockstar. Hij vindt het tevens belangrijk om een goede basis aan ontwikkelaars en uitgevers op te bouwen voor de nieuwe console om zo de beste content van de industrie op de nieuwste van Nintendo te krijgen. Rockstar werkte eerder al met Nintendo samen via games als Bully, Manhunt 2 en Rockstar presents Table Tennis. Wii U titels zitten echter (nog) niet in de pijplijn.

Er is dus een grote kans dat Rockstar uiteindelijk ook een GTA V-versie voor de Wii U zal maken en ook gamers op PC mogen op hun beide oren slapen, lijkt ons. Wie niet genoeg kan krijgen van Grand Theft Auto V kan de tweede trailer nog een keer of honderd bekijken of de samenvatting van de coverstory uit het blad Gameinformer nog eens nalezen (of één van de vele andere artikels rond de game).

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties