Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Axiom Verge heeft een releasedatum voor PS4

En de Vita volgt snel.

Ontwikkelaar Tom Happ kondigt de releasedatum van Axiom Verge voor de PlayStation 4 aan. De door Metroid-geïnspireerde adventure-titel komt op 1 april uit.

In de game speel je als Trace, een wetenschapper die na een laboratoriumongeluk ontwaakt op een vijandelijke, buitenaardse wereld. Hier ontrafel je een mysterie over de wereld waarop je bent beland. De gameplay van Axiom Verge moet veel weg hebben van klassiekers als Super Metroid, Contra en Blaster Master.

Op PlayStation Blog vertelt Happ dat de game tevens in ontwikkeling is voor de PlayStation Vita. "Mensen die vooral geïnteresseerd zijn in de PS Vita-versie hoeven zich geen zorgen te maken", legt Happ uit. "Hij komt absoluut uit, en wordt hoe dan ook Cross-Buy."

Daarnaast schrijft Happ over de power-ups die je in de game vindt. Je gebruikt ze net als in Metroid om terug te keren naar gebieden die voorheen niet te betreden waren. Zo moet je constant uitgedaagd worden om nieuwe manieren te bedenken om locaties te ontdekken. Een complete beschrijving van verschillende power-ups vind je in de blogpost.

Axiom Verge kost €17,99 en is binnenkort te downloaden op PlayStation Network.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties