Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Avonturengame Jotun behaalt doel op Kickstarter

'Heeft de sfeer van Journey en de schaal van Shadow of the Colossus.'

De avonturengame Jotun heeft zijn doel op de crowdfundingsite Kickstarter behaald. Ontwikkelaar Thunder Lotus Games wilde 50.000 dollar ophalen; momenteel staat de teller op 64.265 dollar.

In Jotun speel je als de overleden Thora. Ze moet haar waardigheid bewijzen aan de goden om zo toegelaten te worden tot het Walhalla. Elk level wordt willekeurig gegenereerd en bevat een gigantische Jotun, waar je tegen moet vechten.

"De gameplay focust zich op de balans tussen sfeervol verkennen en brute gevechten," zo legt William Dubé als stichter van Thunder Lotus Games uit. "Stel je de sfeer van Journey en de schaal van Shadow of the Colossus voor in een 2D-perspectief."

"Jotun is een eerbetoon aan klassieke games zoals The Legend of Zelda. De game heeft simpele controls, baasgevechten met veel actie en een mysterieuze Vikingwereld om te ontdekken," vertelt Dubé verder.

"Het is geen hack-and-slash RPG. We vermijden ervaringspunten en statistieken. Je moet je waardigheid aan de goden bewijzen via je intelligentie en vechtlust. Net als een echte Viking."

Je krijgt de game zelf zodra je vijftien dollar stort via Kickstarter. Voor een donatie van 25 dollar krijg je eerder toegang middels de bètafase.

Jotun komt naar pc, Mac en Linux in september van 2015.

Getagged als
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties